Studiu: Umorul negru poate avea legatura cu dementa

umor-negruPersoanele care incep sa dea dovada de un simt al umorului negru, pot dezvolta dementa.

Asta reiese dintr-un studiu publicat de curand in Journal of Alzheimer’s Disease.

Cercetarea a fost realizata de oamenii de stiinta de la University College Londra si arata ca exista anumite semne ce pot prevesti dementa in cazul unor persoane.

Doua dintre aceste semne este si schimbarea simtului umorului si a rasul in momente complet nepotrivite sunt doar doua astfel de indicii.

Un exemplu este cel al unui barbat care a izbucnit intr-un ras isteric, in momentul in care sotia lui s-a oparit grav, intr-un accident casnic, iar alti oameni au facut la fel cand au urmarit la tv stiri despre dezastre naturale.

In cadrul studiului, cercetatorii au analizat 48 de pacienti cu dementa fronto-temporala, o tulburare ce afecteaza lobii frontali si temporali ai creierului, zone asociate cu manifestarea personalitatii, comportament si limbaj.

De asemenea, s-a mai constatat ca oamenii afectati de dementa prefer mai mult comediile cu personaje grotesti sau stupide, decat comediile absurde sau satirice.

Cercetatorii care au participat la acest studiu le recomanda persoanelor care observa astfel de schimbari in simtul umorului celor dragi sa contacteze in primul rand medicul de familie.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.