Studiu: Tigarile electronice sunt la fel de nocive ca cele clasice

Un nou studiu arata ca tigarile electronice sunt la fel de nocive pentru sanatate precum cele clasice.

Rezultatele vin in contextul in care, in ultimii ani, tot mai multi oameni inlocuiesc tigarile clasice cu nicotina lichida sau apeleaza la dispozitive electronice care nu ard tutunul, ci doar il incalzesc, in speranta ca vor renunta cu totul la acest viciu sau vor tine deoparte bolile, relateaza Digi24.

Specialistii spun insa ca dependentii de tutun isi fac mai mult rau. Nu numai ca nu renunta la fumat, dar pericolul pentru sanatate este la fel de mare.

Studiul facut la o universitate din Statele Unite face legatura directa intre tigarile electronice si afectiuni precum cancerul, bronsita, astmul sau boli cardiovasculare. Studiul a fost publicat in  American Thoracic Society’s American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.