Studiu: Suplimentele de vitamina D nu ajuta la tratarea sau prevenirea infectiei cu noul coronavirus

Consumul unei cantitati mari de vitamina D nu ajuta la prevenirea sau la tratarea Covid-19, potrivit unui studiu international publicat de BMJ, Nutrition, Prevention and Health si citat de EFE.

Studiul, realizat de cercetatori din Marea Britanie, Europa si SUA, avertizeaza impotriva consumului in cantitate mare a suplimentelor de vitamina D, subliniind ca nu exista dovezi stiintifice care sa demonstreze ca aceasta vitamina poate fi benefica pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus, relateaza si Agerpres.

„Un nivel adecvat de vitamina D in corp este crucial pentru sanatatea noastra, un nivel prea scazut poate duce la rahitism sau la dezvoltarea de osteoporoza, dar o cantitate prea mare poate duce la o crestere a nivelului de calciu in sange, ceea ce ar putea fi daunator”, a avertizat Sue Lanham-New, responsabila la Department of Nutritional Sciences al Universitatii din Surrey si principala autoare a studiului, potrivit surselor citate.

Dupa ce au trecut in revista literatura de specialitate, cercetatorii au ajuns la concluzia ca nu exista nicio baza stiintifica care sa sprijine teoria ca ingerarea unor doze mari de vitamina D poate fi benefica impotriva virusului.

De asemenea, oamenii de stiinta sunt de parere ca nu exista o legatura ferma intre consumul de vitamina D si rezistenta la infectiile cailor respiratorii.

Totusi persoanelor care ies putin la aer liber sau sunt obligate la izolare si nu pot sta la soare, li se recomanda sa ia suplimente cu aceasta vitamina, dar sub recomandarile stricte ale medicilor.

Etichete: vitamina D, suplimente vitamina D, beneficii vitamina D, riscuri vitamina D, vitamina D coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.