Studiu: Stresul poate fi fatal pentru barbati

stres-barbatCercetatorii de la Universitatea Cambridge au ajuns la concluzia ca stresul poate fi fatal pentru barbati.

Acesta este rezultatul unui experiment care a durat 15 ani si la care au participat 16.000 de voluntari.

Potrivit The Telegraph, studiul a relevant ca barbatii care nu detin controlul asupra emotiilor, gandurilor si comportamentului lor, sunt mai expusi de doua ori pericolului de a deceda.

Studiu, citat si de Rador, mai arata ca cei mai expusi sunt barbatii vulnerabili din punct de vedere emotional, care nu-si pot controla starile pe care le au.

Pe parcursul cercetarii, oamenii de stiinta au mai constatat ca nu conteaza daca acesti barbati au obiceiuri nesanatoase, daca consuma sau nu alcool, fumeaza sau au un stil de viata nesanatos.

La femei nu s-a remarcat acest efect si nici nu se stie deocamdata de ce exista aceste diferente intre barbati si femei, relateaza si VistaNews . 

Aproape 5% din populatia adulta de pe glob sufera de tulburare generala emotionala, stare care se instaleaza din cauza ingrijorarilor exacerbate zilnice si a lipsei controlului la nivel emotional.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.