Studiu: Stresul ne duce la reumatism

maini2Si stresati, si reumatici. Evenimentele nefericite din timpul vietii ne duc la tot felul de boli, printre care si reumatismul!
O echipa de cercetatori din Suedia a realizat un studiu in care s-a urmarit  asocierea dintre stres si poliartrita reumatoida.

Aproape 3.000 de pacienti si 4.000 de persoane care nu sufereau de aceasta boala au fost tinuti sub observatie 15 ani in cadrul acestui studiu.

Subiectii au raspuns intrebarilor legate de stresul prin care trecusera in ultimii cinci ani, respectiv conflicte de familie, moartea unui apropiat, greutati financiar sau profesionale.

In urma analizei detaliate a raspunsurilor s-a constatat o asociere intre numarul evenimentelor cauzatoare de stres si riscul de a dezvolta poliartrita reumatoida, iar aceasta legatura s-a observat indeosebi la femei.

Oamenii de stiinta au concluzionat ca mai toate incercarile negative ale vietii pot influenta aparitia si dezvoltarea bolii, insa cel mai mult evenimentele ce tin de viitorul financiar si professional, in speta concediere sau schimbarea locului de munca.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate de curand in revista Arthritis Care & Research din America.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.