Studiu: Secretul longevitatii consta in stabilirea unor idealuri

Recomandari pentru pacientii cu hipertrofie benigna de prostataMulti oameni de stiinta, psihiatrii sau psihologi au incercat sa defineasca si sa descopere oarecum o formula a longevitatii. Da-a lungul timpului s-au emis teorii din cele mai diverse, de la cele ce tin de dieta si nutritie, pana la adoptarea un stil de viata sanatos  prin activitate fizica sau un mod de gandire pragmatic si obiectiv. Acum, insa cercetatorii britanici ne spun ca secretul prelungirii vietii cu cel putin doi ani consta in stabilirea unor obiective.

Autorii unui studiu publicat recent in revista medicala The Lancet sustin ca persoanele de varsta a treia care simt ca au un scop in viata si isi stabilesc anumite obiective traiesc, in medie, cu doi ani mai mult.

Daily Mail spune ca beneficiile pe care stilul de viata echilibrat, dietele sanatoase si practicarea cu regularitate a exercitiilor fizice le au asupra longevitatii sunt deja cunoscute de cercetatori. Acum, secretul longevitatii, mentioneaza cercetatorii britanici, l-am putea gasi mai degraba in interiorul mintii, mai mult decat in restul trupului sau in activitati ce tin de alte parti a corpului.

Un studiu realizat de curand arata faptul ca persoanele de varsta a treia, care simt ca au un scop in viata traiesc, in medie, cu doi ani mai mult.

Cercetarea s-a realizat pe un esantion de 9.050 de cetateni britanici, cu o varsta medie de 65 de ani.

Astfel, oamenii de stiinta de la University College din Londra, in colaborare cu cercetatorii americani de la Universitatea Princeton si Stony Brook University, au analizat „factorii care determina fericirea”, adica sentimentul de detinere a controlului, cel de a avea un scop in viata si sentimentul de utilitate.

Pe parcursul analizei care a durat mai bine de 8 ani, doar 9% dintre persoanele aflate in categoria subiectilor cu cele mai ridicate scoruri in privinta factorilor mentionati au murit, asta in comparatie un procent de 29% inregistrat in categoria persoanelor care au obtinut cele mai mici scoruri in ceea ce priveste detinerea “factorilor care determina fericirea”

In cadrul acestui studiu s-a tinut cont si de alti factori externi si decisivi in speranta de viata, precum fumatul si bolile existente.

In anul 2010, Guvernul din Marea Britanie a demarat un program national de monitorizare a starii de fericire in randul varstnicilor, care a avut menirea de a masura nivelul de satisfactie si calitatea vietii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.