Studiu: Rujurile sunt toxice?

poza efecte rujuriIn 32 de rujuri si flacoane cu gloss cumparate din comert au fost descoperite metale grele toxice, precum aluminiu, crom si mangan, de catre o echipa de cercetatori din California. Aceasta descoperire vine in continuarea studiului din 2007 care a atestat prezenta metalelor toxice in produsele cosmetice pentru buze.

Elementul nou adus de cercetarea specialistilor de la Universitatea Berkeley din California este reprezentat de faptul ca acestia au studiat dozele absorbite in organism de catre femeile care folosesc rujuri. In acest sens s-a descoperit ca o utilizatoare de rujuri si glossuri medie poate absorbi pana la 24 mg de metale grele in fiecare zi, iar femeile care folosesc aceste produse de infrumusetare in exces se pot intoxica in fiecare zi cu pana la 87 de mg.

Absorbtia metalelor grele in organism este toxica – de exemplu, prezenta cromului in organism determina probleme ale rinichilor si aparitia cancerului gastric. Desi cercetatorii avertizeaza asupra riscurilor pe care folosirea rujurilor si a glossurilor de buze le presupun, nu interzic comercializarea acestora, ci invita la precautie.

Lucrarea cercetatorilor de la Universitatea Berkeley a fost publicat in revista Environmental Health Perspectives si a fost realizat in Statele Unite ale Americii, unde normele privind compozitia permisa in cazul rujurilor este diferita fata de cea din Uniunea Europeana.

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.