Studiu: Risc crescut de depresie in cazul consumului de alimente cu index glicemic mare

depresie-femeie-index-glicemicDupa examinarea datelor a circa 70.000 puse sub observatie vreme de trei ani, cercetatorii americani au concluzionat ca depresia se instaleaza mai des in cazul unei alimentatiei cu index glicemic ridicat.

Cu cat indexul glicemic este mai ridicat, cu atat riscul de depresie creste. Este rezultatul unui experiment realizat de oamenii de stiinta de la Harvard.

Pe parcursul cercetarii s-a observant o diferenta de 22% a riscului de depresie intre un grup de femei ce a consumat alimente cu index glicemic ridicat si altul care  a consumat alimente cu index glicemic scazut.

S-a constata, astfel, ca la cresterea riscului  de depresie contribuie in mod diferit toate glucidele, dar mai ales zaharul adaugat.

O alimentatie bogata in fibre si in seminte intregi actioneaza in schimb ca element protector.

Site-ul passionsante.be relateaza ca cercetatorii vor sa faca si alte studii pentru a stabili daca un regim alimentar cu indice glicemic scazut poate fi o modalitate de a prevenire sau tratament pentru depresie.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2020 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!