Studiu: Ranile cronice, vindecate cu ultrasunete

scleroza-acces-la-tratamentPotrivit unui studiu publicat in Journal of Investigative Dermatology, sedintele cu ultrasunete pot ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor cronice.
Mai multi cercetatori britanici au testat procedura pe soareci cu rani cronice, care necesitau un timp lung de vindecare si cel mai adesea se infectau.

In prezent, medicii trateaza anumite traumatisme osoase cu ultrasunete.

Cercetatorii spun ca rezultatele noilor teste au fost „destul de impresionante”, dar sunt necesare si studii clinice pentru a vedea daca procedura poate fi aplicata si in cazul oamenilor, relateaza BBC.

Printre ranile cronice se numara cele provocate de statul in aceeasi pozitie pe perioade lungi – de exemplu, pacientii care nu se pot misca din pat – si ulcere provocate de diabet in zona picioarelor, care pot conduce la amputarea membrelor.

Acest tip de rani sunt mai frecvente odata cu inaintarea in varsta, avand in vedere ca organismul isi pierde treptat capacitatea de a se reface.

Ultrasunetele fac sa vibreze celulele din rana si din jurul acesteia, procedura „trezindu-le” pentru a le determina sa reactioneze mai bine, relateaza si Mediafax.

In cazul soarecilor testati in laborator, timpul de vindecare a ranilor s-a redus de la noua la sase zile.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.