Studiu: Peste 50% dintre angajatii romani spun ca s-ar simti mai in siguranta daca toti colegii ar fi vaccinati

48% dintre angajatii romani sunt de parere ca vaccinarea ar trebui sa devina obligatorie pentru a se simti in siguranta la serviciu, odata cu instalarea treptata a marurilor de relaxare, arata un sondaj.

De altfel, 57% dintre angajati au declarat ca s-ar simti mai in siguranta daca ar sti ca toti colegii sunt vaccinati, in timp ce pentru 10% este mai important sa fie ei insisi vaccinati, mai arata sondajul BestJobs. Totodata, 33% declara ca nu cred in vaccin, relateaza si Agerpres.

„Cand vine vorba de intoarcerea la birou, angajatii isi fac in continuare griji cu privire la starea lor de sanatate si la riscul de imbolnavire cu virusul COVID-19. Cea mai mare ingrijorare este legata de respectarea regulilor de distantare si a regulilor de igienizare si dezinfectie a spatiilor (38%)”, sustin autorii cercetarii potrvit sursei citate.

Pentru a se simti in siguranta in cazul intoarcerii la birou, angajatii considera ca este de datoria angajatorilor sa faciliteze vaccinarea anti-Covid a echipei (27%), sa aiba proceduri de curatenie si dezinfectie mai stricte (21%) si sa permita lucrul cat mai mult de acasa (20%).

De asemenea, stdiul mai arata ca unora a le-ar conveni mai mult sa nu fie nevoiti sa participe la intalniri cu persoane din afara si sa fie informati in permanenta despre cazurile de imbolnavire ale oamenilor din companie;

„Daca totusi li se va impune revenirea la birou, 22% dintre respondenti se arata preocupati si de sistemul de ventilatie al cladirilor, care nu ar improspata suficient aerul din incapere. Un alt motiv pentru care angajatii cred ca munca de la birou i-ar putea expune la riscuri este teama ca nu vor primi suficiente materiale sau echipamente de protectie si dezinfectare (21%)”, mai mentioneaza studiul citat.

Etichete: angajati vaccinati, angajati la birou pandemie, vaccinare anti-covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.