Studiu: Parintii au moralul scazut dupa nasterea primului copil

conferinta-parentingDupa nasterea primului copil, parintii sunt in culmea fericirii! Ei bine, nu!
Aceasta idee este demolata de rezultatele unui studiu publicat in luna august in jurnaul Demography.

Site-ul 20minutes.fr, care a preluat informatia, spune ca in cadrul studiului parintii si-au evaluat fericirea la 7,4 pe o scara de 10 cu trei-cinci ani inainte de aparitia primului copil.

Pe parcursul cercetarii, indicele a scazut cu 1,6 puncte la 70% dintre cei intervievati in anul respectiv sau imediat dupa nasterea primului copil.

S-a mai constat, de asemenea, ca atunci cand cineva divorteaza, indicele de satisfactie scade cu 0,6 puncte, la fel ca la o concediere, si cu un punct la moartea unuia dintre soti.

Altfel spus, nasterea primului copil nu este neaparat sinonima cu fericirea, conform graficelor. Scaderea moralului ar explica si lipsa dorintei de a avea al doilea copil.

Aceasta tendinta s-a observat mai ales la parintii de peste 30 de ani cu studii superioare.

„Parintii se plang in general de lipsa somnului, de stres, precum si de sentimentul pierderii libertatii si al unui control exercitat asupra vietii lor”, spune unul dintre autorii studiului, conform 20minutes.fr.

Pe parcursul studiului  au fost intervievate 2.016 de persoane inainte si dupa nasterea primului copil.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.