Studiu: Operatiile in cazul herniei de disc, nu sunt mereu necesare

chirurgieUn studiu inceput acum 15 ani de catre cercetatorii Institutul National de Sanatate din SUA si realizat la Dartmouth-Hitchcock Medical Center din Hanover, a relevant faptul ca interventiile chirurgicale in cazul tratarii herniei de disc, nu sunt mereu necesare.

Recuperarea pacientului se poate face la fel de bine si prin metodele clasice, doar ca dureaza mai mult.

Cercetarea, realizata pe pacienti americani, a constatat ca pe termen lung, tratamentul chirurgical si fizioterapia dau rezultate la fel de bune, conform Deutsche Presse-Agentur.

„Interventiile chirugicale sunt necesare imediat numai in cazurile de urgenta acuta, cum sunt instalarea paraliziei sau a incapacitatii pacientului de a mai controla vezica urinara si intestinele”, a afirmat profesorul Bernhard Meyer, directorul Clinicii de Neurochirurgie de la Universitatea Tehnica din Munchen.

Interventia chirurgicala si recuperarea post-operatorie reprezinta doar o treime din timpul necesar refacere, comparativ cu tratamentul clasic.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.