Studiu: Oamenii cu studii superioare fumeaza mai putin

renunta la fumatCu cat studiaza mai mult, cu atat fumeaza mai putin sau deloc. Cel putin asta este concluzia unui studiu realizat in Franta.

Conform site-ului 20minutes.fr, Institutul National de Statistica si de Studii Economice francez a publicat joi, 29 aprilie 2015, un studiu in care a reconstituit parcursul vietii de fumator in cazul unui numar de 27.653 de persoane nascute intre 1941 si 1955, intre 1956 si 1970 si intre 1971 si 1985.

Rezultatele arata ca fumatul a fost mai frecvent in randul persoanelor cu studii superioare, dar a scazut ca obisnuinta in randul acestei categorii. Acest obicei a crescut apoi in randul oamenilor cu studii mai putin extinse.

Expertii din cadrul institutului francez care s-au ocupat de relatia dintre situatia sociala si fumat, au afirmat ca „educatia imbunatateste starea de sanatate datorita unei mai bune culturi sanitare, dar si prin o mai buna capacitate de a folosi cunostintele pentru a investi in sanatate”.

In anul 2013 s-a publicat o cercetare realizata in 23 de tari care a concluzionat ca probabilitatea ca persoanele cu studii superioare sa fumeze este cu 16% mai mica decat la cele care au absolvit scoli primare sau secundare.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.