Studiu: Oamenii care stiu mai multe injuraturi au un vocabular mai bogat

injuraturiContrar actualelor cutume ale societatii, un studiu recent arata ca de fapt, injuraturile dese nu fac dovada unui vocabular sarac, ci dimpotriva.

Conform cotidianului francez Direct Matin, studiul in urma caruia s-a tras aceasta concluzie a aparut prima data in revista Language Sciences.

Pe parcursul cercetarii, doi psihologii americani, Kristin si Timothy Jay au constatat ca persoanele care injura cel mai mult ar fi cele care ar avea si cea mai mare varietate verbala.

Pana la aceasta concluzie, cei doi au solicitat unui grup de participanti la un test sa spuna cat mai multe injuraturi intr-un interval de un minut.

Dupa aceea, ei au repetat experimentul cerandu-le oamenilor sa numeasca si specii de pasari ori alte campuri lexicale.

Concluzia finala a fost aceea ca persoanele din esantionul de studiu care au injurat cel mai urat si cel mai variat, au fost cele care au putut numi cele mai multe substantive din diferitele categorii solicitate.

„Capacitatea de a face distinctii nuantate intre diferite injuraturi arata cunostinte lingvistice mai vaste si nu o lipsa de educatie”, au concluzionat autorii studiului, citati de presa franceza si cea din Romania.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.