Studiu: Noul coronavirus nu se transmite prin intepaturile de tantar

Noul coronavirus nu poate fi transmis prin intepaturile tantarului obisnuit si nici ale tantarului tigru asiatic, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat de Institutul Superior de Sanatate (ISS) italian, in colaborare cu Institutul Zooprofilactic Experimental din Venetia, citat de EFE.

Potrivit studiului, realizat de o echipa de entomologi si virusologi, dupa ce virusul intra in corpul unui tantar prin intermediul sangelui infectat, acesta „nu este capabil sa se reproduca” si nici nu poate fi inoculat unei persoane prin intepatura, noteaza ISS intr-un comunicat citat si de Agerpres.

Deocamdata, este vorba despre o ipoteza teoretica bazata pe primele rezultate ale studiului, desi in curand vor fi publicate date definitive si materialele corespunzatoare pentru ca investigatia sa poata fi coroborata si cu alte cercetari.

Potrivit surselor citate, din acest punct de vedere, SARS-CoV-2 ar fi diferit de alte virusuri care se transmit prin intepatura de tantar si care provoaca boli precum febra denga si febra galbena.

Etichete: transmitere coronavirus, tantari boli, intepatura tantari, coronavirus tantari

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.