Studiu: Munca multa ii face pe oameni sa consume mai mult alcool

alcoolUn studiu realizat in mai multe tari din lume si publicat recent, concluzioneaza ca munca in exces ii determina pe oameni sa consume mai mult alcool.

Oameni de stiinta au publicat cercetarea miercuri, 14 ianuarie in British Medical Journal (BMJ),  si trage un semnal de alarma asupra sanatatii.

O echipa formata din cercetatori din mai multe tari a analizat o serie de studii care au implicat peste 400.000 de persoane.

Oamenii de stiinta au ajuns astfel la concluzia ca  angajatii care lucreaza peste 48 de ore pe saptamana, au tendinta de a consuma mai mult alcool.

Autorii cercetarii au precizat ca pentru sanatate este riscant consumul a 14 bauturi alcoolice pe saptamana de catre femei si a peste 21 de catre barbati.

Cand spun „bautura”, ei se refera la o „unitatea” de alcool, care corespunde unui pahar standard, cum ar fi un pahar de vin, unul mai mic de whisky sau o halba de bere.

Datele colectate in urma studiului arata ca acele persoanele care lucreaza 49-54 de ore pe saptamana sau a caror perioada de lucru se poate prelungi, au un risc crescut de a abuza de alcool, de  circa 13% mai mare, asta in comparativ cu angajatii care muncesc maxim 40 de ore pe saptamana.

Aceasta cercetare a inclus respondent din 14 tari dezvoltate, precum  Germania, Australia, Belgia, Canada, Danemarca, Spania, Statele Unite, Franta, Finlanda, Japonia, Noua Zeelanda, Regatul Unit, Suedia si Taiwan.

Autorii mai precizeaza ca in studiile anterioare care au vizat efectele muncii excesive asupra sanatatii, s-a constatat, de asemenea, ca munca in exces inseamna si un risc mai mare de boli cardiovasculare, de accidente sau aparitie a unor probleme de sanatate mintala.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.