Studiu: Modul cum priveste un nou-nascut poate anunta probleme de comportament

poza bebe la medicPrivirea unui nou nascut poate indica probleme de comportament de care ar suferi mai tarziu.
Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori italieni si britanici, publicat in Scientific Reports si mentionat de fr.news.yahoo.com.

Oamenii de stiinta au observat privirea unor bebelusi de pana la patru zile si apoi le-au analizat comportamentul cand au mai crescut.

Au obervat ca acei nou-nascutii care au privit obiecte un timp mai scurt erau mai inclinati sa aiba probleme de comportament mai tarziu, in copilarie, intre trei si zece ani.

Acest studiu a inceput in 2004, cand profesorul Teresa Farroni a studiat atentia vizuala a 180 de nou-nascuti intr-o maternitate din Italia.

Oamenii de stiinta le-au aratat imagini bebelusilor, analizand capacitatea de concentrare a fiecaruia.

Apoi, cand copiii au avut intre trei si zece ani, parintii copiilor au fost pusi sa completeze chestionare avand ca tema comportamentul celor mici.

Dr. Angelica Ronald, principalul autor al studiului, a afirmat ca, intr-o anumita masura, cercetarea a eliminat influenta mediului asupra comportamentului copiilor.

Ea a precizat ca „s-a aratat ca exista o legatura importanta intre felul in care nou-nascutii privesc imaginile si comportamentul si temperamentul lor din copilarie”.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.