Studiu: Medicamentele pentru TBC, mai eficiente daca sunt administrate pe stomacul gol

medicamenteAsociatia de Pneumologie Clinica din Germania (VPK) recomanda pacientilor cu tuberculoza sa ia medicamentele pe stomacul gol. Aceasta recomandare vine in urma unui studiu care a fost prezentat de curand de oamenii de stiinta.

„In cadrul unui studiu pentru o lucrare de doctorat, s-a constatat ca nivelurile concentratiei in sange ale medicamentelor impotriva tuberculozei au fost mai mici in cazul administrarii acestora dupa o masa care contine carbohidrati decat atunci cand sunt luate pe stomacul gol”, a declarat presedintele VPK, Thomas Voshaar, citat de Agerpres.

Astfel, si Agentia Deutsche Presse scrie despre acest studiu si  afirma ca pacientii cu tuberculoza ar trebui nu numai sa isi ia cu regularitate medicamentele, ci sa tina seama si de recomandarile Asociatiei de Pneumologie Clinica din Germania.

In cazul in care unii pacienti au dificultati in tolerarea medicamentelor pe stomacul gol, le pot lua cu putina branza care are un continut scazut de grasimi, pentru a proteja mucoasa stomacului.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.