Studiu: Lupusul si artrita inflamatorie nu sunt factori agravanti pentru Covid-19

Lupusul si artrita inflamatorie nu sunt factori agravanti pentru Covid-19, potrivit concluziilor a doua studii publicate in revista Arthritis & Rheumatology, informeaza AFP.

„Persoanele afectate de lupus sau artrita inflamatorie prezinta la fel de multe riscuri de a dezvolta o forma grava de COVID-19 ca persoanele care nu au aceste patologii”, a declarat Ruth Fernandez-Ruiz, coautoare a unuia dintre studii, realizate de cercetatori de la Facultatea de medicina Grossman din cadrul Universitatii New York, potrivit Agerpres.

Primul studiu a analizat un grup de 226 de adulti diagnosticati cu forme mai mult sau mai putin severe de lupus.

Al doilea studiu a monitorizat incepand un grup de 100 de persoane suferinde de artrita inflamatorie (reumatoida, psoriazica si spondilartrita).

S-a constatat ca pacientii cu artrita care au tratati cu medicamente pe baza de steroizi in loc de medicamente biologice tintite au fost de 10 ori mai susceptibili de a fi spitalizati in cazul infectarii lor cu noul coronavirus, mai scriu sursele citate.

Autorii studiilor noteaza, insa, ca acest risc ar putea fi supraevaluat din cauza dimensiunii reduse a esantioanelor de pacienti monitorizati.

Etichete: lupus, artrita inflamatorie, boli autoimune risc covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.