Studiu: Izolare la domiciliu a prevenit peste trei milioane de decese in Europa

Restrictiile instituite pe scara larga care au inclus inchiderea magazinelor si a scolilor au redus nivelurile de transmitere a Covid-19 in Europa suficient de mult pentru a tine sub control imbolnavirile evitandu-se peste trei milioane de decese, au precizat cercetatorii, potrivit Reuters.

In cadrul unui studiu bazat pe metoda modelarii referitor la impactul masurilor de izolare in 11 state, cercetatori de la Imperial College London au spus ca restrictiile draconice impuse, mare parte, in luna martie, au avut un ”efect substantial” si au contribuit la scaderea ratei de reproducere a infectiei sub valoarea unu pana la inceputul lunii mai, relateaza si Agerpres.

Comparand numarul deceselor inregistrate cu cel al deceselor prognozate prin metoda folosita in cadrul studiului in lipsa introducerii masurilor de izolare, cercetatorii au ajuns la concluzia ca au fost prevenite circa 3,1 milioane de decese.

”Masurarea eficacitatii acestor interventii este importanta, avand in vedere impactul lor economic si social si ar putea indica o cale de urmat de care este nevoie pentru a mentine controlul”, au precizat cercetatorii intr-un rezumat al descoperirilor, potrivit surselor citate.

Un al doilea studiu realizat de cercetatori din Statele Unite, publicat alaturi de cel al Imperial College London in revista Nature, a estimat ca strategiile impotriva transmiterii noului coronavirus implementate in China, Coreea de Sud, Italia, Iran, Franta si Statele Unite au prevenit sau au intarziat aparitia a circa 530 de milioane de cazuri de Covid-19.

Etichete: izolare pandemie, lockdown, restrictii coronavirus, epidemie covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.