Studiu: Imbatranirea populatiei mondiale este accelerata

5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniUn studiu american publicat recent arata ca imbatranirea populatiei la nivel mondial accelereaza intr-un ritm fara precedent.

Cercetarea realizata Biroului de recensamant al Statelor Unite arata ca persoanele in varsta de peste 65 de ani va reprezenta 17% din locuitorii Planetei in anul 2050, fata de 8,5% in prezent.

„Persoanele in varsta reprezinta o proportie din populatia mondiala care creste rapid. Oamenii traiesc mai mult insa nu neaparat in cea mai buna stare de sanatate iar aceasta populatie imbatranita reprezinta o provocare pentru sistemul public de sanatate pentru care trebuie sa ne pregatim”, a apreciat directorul Institutului National pentru Persoanele in Varsta (NIA), Richard Hodes, conform AFP si Agerpres.

„Am constatat o imbatranire in toate tarile din lume. Un numar mare de tari din Europa si Asia sunt mai avansate in acest proces demografic, imbatranirea populatiei fiind mai rapida decat in SUA”, precizeaza John Haaga, un alt specialist american, conform surselor citate.

De asemenea, un raport al Institutului francez de studii demografice, publicat anterioar, arata ca populatia mondiala ar urma sa se apropie de 10 miliarde de locuitori in 2050, fata de 7,3 miliarde in 2015.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.