Studiu: Grupa sanguina poate determina severitatea bolii in cazul pacientilor Covid

Oamenii de stiinta din Germania au descoperit ca grupa sangvina a unei persoane poate sa determine gradul in care COVID-19 afecteaza starea de sanatate a pacientului, potrivit DPA.

Intr-un realizat de cercetatori de la Universitatea Kiel si publicat in New England Journal of Medicine, se precizeaza ca persoanele cu grupa sangvina A prezinta un risc cu aproape 50% mai mare de a suferi o forma severa de COVID-19 in comparatie cu pacientii care au alte grupe sangvine, scrie si Agerpres.

La popul opus, oamenii cu grupa e sange 0 prezinta un risc cu 50% mai mic de a contracta o forma severa a bolii, potrivit autorilor studiului.

Cercetatorii germani au examinat probe de sange recoltate de la 1.610 pacienti cu COVID-19 aflati la terapie intensiva in spitale din Italia si Spania.

Toti pacientii din acest studiu erau conectati la aparate de ventilatie mecanica sau primeau oxigen.

In plus, cercetatorii au prelevat in mod aleatoriu mostre sangvine de la 2.205 adulti sanatosi din aceste doua tari, care au constituit grupul de control, cu ajutorul caruia au putut fi facute comparatiile.

„Datorita acestui set mare de date, am identificat regiuni foarte interesante din genom, care cresc sau scad riscul de aparitie a unei forme severe de COVID-19”, a declarat un cercetator participant la acest studiu.

Etichete: severitate covid-19, grupa sanguina, studiu coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.