Studiu: Femeile care traiesc in zone verzi au o viata mai lunga

FEMEI-VERDEATAFemeile care locuiesc in zone verzi pot avea o viata mai lunga, conform unui studiu realiizat de curand.

Conform studiului citat de site-ul upi.com, femeile care traiesc in case inconjurate de zone cu mai multa vegetatie prezenta un risc mai scazut de deces comparativ cu cele care traiesc in locuri unde nu se afla copaci sau locuri cu verdeata.

Pentru aceasta cercetare, oamenii de stiinta au strans date de la peste 100.000 de femei din America, in perioada 2000 – 2008.

Astfel, s-a constat ca femeile care locuiesc in zone cu multa verdeata prezinta un risc de deces cu 12% mai mic si nu doar atat.

Studiul mai arat ca femeile cu mai multa vegetatie in jurul caselor sunt cu 34% mai putin supuse riscului de a dezvolta boli respiratorii, iar cele care traiesc in zone cu vegetatie bogata au un risc cu 13% mai mic sa dezvolte forme de cancer decat cele din locuri mai putin verzi.

Chiar daca studiul a gasit asocieri intre locuirea in zone verzi si durata mai mare de viata, nu a avut ca obiectiv demonstrarea relatiei de la cauza la efect.

”Am fost surprinsi sa vedem asemenea asocieri puternice intre expunerea la zone cu verdeata si o rata mai scazuta a deceselor”, a comunicat autorul studiului, Peter James’, cercetator asociat la Harvard T.S. Chan School of Public Health din Boston.

De asemenea, oamenii de stiinta au mai descoperit ca si sanatatea mentala este mai buna in cazul femeilor care locuiesc in zone mai verzi.

”Am fost si mai surprinsi sa descoperim ca o mare parte a avantajului nivelelor mari de vegetatie pare sa fie asociata cu o sanatate mentala imbunatatita”, a mai transmis Peter James intr-un comunicat de presa, conform Agerpres.

 Studiul a fost publicat in revista Environmental Health Perspectives.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.