Studiu: Execitiile fizice ajuta la cicatrizarea ranilor

exercitii-fiziceUn studiu realizat recent arat ca exercitiile fizice ajuta la cicatrizarea ranilor.

Cercetarea a fost realizata specialisti de la Ohio State University, din SUA, pe persoane de varsta medie si avansata care aveau plagi operatorii lipsite de riscuri de complicatii, potrivit publicatiei www.passionsante.be.

In cadrul studiului, jumatate din pacientii testati au primit doar de tratementele clasice pentru rani, iar ceilalti au participat la sedinte de activitati fizice de trei ori pe saptamana, sub atenta supraveghere a cadrelor de specialitate, scrie si Agerpres.

Timp de o ora, cei din urma au facut exercitii relativ usoare: pedalat pe bicicleta statica, mers n ritm moderat pe banda rulanta si miscari pentru ntretinerea musculaturii.

La finalul perioadei de cercetare, s-a constatat ca ranile s-au cicatrizat n medie cu 25 % mai repede la bolnavii care facusera miscare, n 30 de zile si nu n 40, ca la restul pacientilor.

Autorii studiului au atras nsa atentia ca aceasta ”accelerare” nu poate fi extrapolata la totalitatea tipurilor de rani.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.