Studiu: Durerile de spate la barbati in timpul sexului pot fi evitate

cupluScuza „Draga mea, nu acum, ma doare spatele”, este de domeniul trecutului. Pentru barbatii care acuza astfel  de dureri in timpul activitatii sexuale, se pot gasi acum metode de confort si remedii, astfel incat partenerii sa aiba o viata de cuplu fericita.

Un studiu nou al oamenilor de stiinta canadieni arata ca de fapt, unele pozitii in timpul sexului sunt chiar benefice pentru spate.

Pozitia din timpul actului sexual depinde de tipul durerii de spate

Cercetatorii au identificat cateva pozitii sexuale despre care se considera putin probabil ca fiind declansatoare a unor dureri de spate, dar tot ei spun ca alegerea celei mai bune pozitii depinde de tipul de durere resimtit de fiecare barbat in parte.

„Pacientul si terapeutul  fizic ori persoana care ofera ingrijire pacientului, vor trebuie sa vada impreuna in ce categorie a durerilor de spate se incadreaza senzatia pacientului”, spune autorul principal al studiului, Stuart McGill, care conduce Laboratorul de Biomecanica a coloanei  vertebrale  e de la Universitatea din Waterloo, Ontario.

1 din 5 barbati acuza dureri de spate in timpul sexului

McGill si colegii sai au scris intr-o publicatie de specialitate in data de 10 septembrie ca cercetarile din trecut au legat oarecum frecventa activitatii sexuale de calitatea vietii si au folosit asta ca marker de santate si dizabilitate.

Alte studii, de asemenea, au constatat ca pana la 84% din persoanele cu dureri frecvente de spate, au tendinta de a face sex mai rar.

Conform statisticilor, unul din cinci barbati au raportat dureri de spate si dificultati in timpul actului sexual prin miscarile pelviene specifice si gasirea unei pozitii confortabile.

Studii si pentru femei

Insa, inainte ca pacientii sa fie indrumati despre cum iti pot face viata sexuala mai activa, instruiti trebuie sa fie prima data terapeutii fizici, care mai apoi sa emita recomandari.

„Putem oferi pentru prima data indrumare pentru clinicieni atunci cand pacientii vin cu tot felul de factori declansatori durere, pentru a le da cateva dovezi care se bazeaza pe abordarea unor pozitii diferite”, a declarat autorul studiului pentru publicatia Reuters Health.

Mai multe studii sunt planificate si pentru femeile cu dureri spate, dar si pentru persoanele care au avut o interventie chirurgicala de sold.

“In cazul in care oamenii pot gasi posturi care nu duc la declansarea durerilor de spate, acestia pot avea o viata sexuala mult mai activa, mai precizeaza  cercetatorul canadian Stuart McGill.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.