Studiu dermatologic epidemiologic in Delta Dunarii

poza investigatii dermatologiceO echipa de medici specialisti in dermato-venerologie din Romania, Germania si Olanda, condusa de prof. dr. George Sorin Tiplica, de la Spitalul Clinic Colentina din Bucuresti, a acordat consultatii dermatologice gratuite persoanelor din doua localitati din Tulcea, Murighiol si Dunavatu, aceasta actiune avand dublu scop: de a aduce in atentia populatiei riscul marit de cancer cutanat care exista din cauza expunerii necontrolate la soare, precum si efectuarea unui studiu epidemiologic despre bolile de piele la care sunt expusi locuitorii Deltei Dunarii.

“Dorinta oaspetilor nostri a fost de a realiza un studiu epidemiologic privind dermatozele frecvente, cele rare si cele profesionale intalnite la persoanele care locuiesc in Delta Dunarii, avand in vedere ca populatia de aici este expusa timp indelungat la factori de mediu agresivi, inclusiv radiatiile solare”, a declarat seful Directiei de Sanatate Publica Tulcea, Laurentia Militaru.

In ceea ce priveste rezultatele studiului epidemiologic, seful DSP a afirmat ca “Rezultatele sunt prelucrate in momentul de fata, iar concluziile vor fi comunicate inclusiv directiei noastre pentru a urmari evolutia cazurilor dificile si pentru a sprijini persoanele care au nevoie de tratament de specialitate”.

Astfel de actiuni au fost desfasurate si in anii anteriori in Delta Dunarii, prin intermediul DSP si al Ambasadei SUA in Romania, populaţia din mai multe localitati din Delta Dunarii beneficiind de consultatii oftalmologice si stomatologice gratuite oferite de medici militari americani.

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.