Studiu: Crizele de epilepsie pot fi prevenite cu terapia prin muzica

muzica-epilepsieConform unui studiu realizat recent pe un esantion de 21 de pacienti, creierele persoanelor care sufera de epilepsie reactioneaza diferit la muzica.
Oamenii de stiinta considera ca muzica ar putea fi folosita pentru a preveni crizele de epilepsie.

Cercetarea are in vedere doar pacienti cu epilepsie de lob temporal, aproximativ 80% din totalul pacientilor diagnosticati cu aceasta maladie.

Savantii americani cred ca muzica este procesata la nivelul cortexului auditiv din creier, care face parte la randul sau din lobul temporal.

Pe parcursul studiului, oamenii de stiinta au inregistrat undele cerebrale ale pacientilor atunci cand acestia au petrecut 10 minute in liniste, apoi cele emise in timp ce ascultau muzica.

La subiectii care au ascultat muzica, oamenii de stiinta au constatat niveluri semnificativ mai mari de activitate cerebrala.

Christine Charyton, cercetator participant la studiu, spune ca activitatea undelor cerebrale s-a sincronizat mai mult cu aceea a undelor muzicale la persoanele cu epilepsie decat la persoanele fara epilepsie din grupul de control.

In urma descoperirii, oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii spera Expertii americani spera ca aceasta metoda va putea fi folosita pentru a dezvolta o terapie suplimentara pentru epilepsie, pe langa cele actuale.

Acest studiu a fost prezentat la conventia anuala organizata de Asociatia psihologilor americani.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.