Studiu: Criza economica din 2008 ar putea fi cauza a sute de mii de decese si imbolnaviri de cancer

CRIZA-BANI-CANCERCresterea somajului si reducerile bugetare in urma crizei economice din anul 2008, au contribuit la cresterea mortalitatii din cauza cancerului cu mai mult de o jumatate de milion de oameni in intreaga lume.

Asta concluzioneaza un studiu publicat in revista britanica The Lancet si citat de Agentia France Presse.

„Asociem criza economica recenta cu pana la 260.000 de decese suplimentare de cancer in tarile OECD intre anii 2008 si 2010, dintre care 160.000 in Uniunea Europeana”, este una dintre constatarile acestui studiu.

„La nivel mondial este vorba de peste 500.000 de decese suplimentare de cancer in acea perioada”, a declarat, conform AFP, dr. Mahiben Maruthappu, cel care a condus studiul.

Studiul arata ca in anul 2012, la nivel mondial, cancerul a provocat  8,2 milioane de decese.

„Am constatat ca aceasta crestere a somajului a fost asociata cu o crestere a mortalitatii cauzate de cancer, dar acoperirea starii generale de sanatate a protejat populatia impotriva acestor efecte. In special in cazul cancerelor pentru care tratamentul este disponibil, cum ar fi cancerul de san, cancerul de prostata si cancerul colorectal”, a adaugat cercetatorul de la London Imperial College, potrivit AFP si Agerpres.

Pentru aceasta cercetare, oamenii de stiinta americani si britanici au folosit datele Bancii Mondiale si ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

De asemenea, mai multe studii realizate anterior au aratat si impactul cresterii somajului asupra sanatatii mintale sau fizice.

Potrivit unui studiu publicat in februarie 2015, in revista The Lancet Psychiatry, somajul ar fi la originea a circa 45.000 de sinucideri in fiecare an in 63 de tari.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.