Studiu: Copiii nascuti mai tarziu sunt mai avantajati din punct de vedere al sanatatii si al educatiei

copiiiCopiii nascuti mai tarziu ar fi mai avantajati din punct de vedere al sanatatii si al educatiei.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii germani si preluat de site-ul 7sur7.be.

Adesea se spune ca este bine sa nu faci copii dupa 40 de ani, pentru ca riscurile sunt multe, printre care cel de avort sau probabilitate mai mare de anomalii cromozomiale.

Insa, studiul realizat de un institut de cercetari demografice din Germania minimalizeaza aceste pareri.

Cercetarea desfasurata pe 1,5 milioane de suedezi a demonstrat ca a avea copii mai tarziu le-ar aduce acestora mai multe avantaje. Cercetatorii au concluzionat ca o mama mai in varsta ar putea avea mai multa grija de sanatatea copiilor si s-ar ocupa si mai mult de dezvoltarea facultatilor lor intelectuale.

Dar, aceste avantaje, conform oamenilor de stiinta, nu sunt direct legate de varsta mamei, ci de faptul ca starea sociala si conditiile de sanatate evolueaza odata cu trecerea anilor.

„Riscurile unei nasteri la o varsta mai inaintata sunt depasite de beneficiile inregistrate in acest caz. Parintii vorbesc doar despre inconvenientele unei sarcinii tarzii, dar nu sunt constienti de efectele pozitive ale acesteia”, arata directorul Institutului pentru cercetari demografice „Max Planck”, conform Agerpres.

Astfel, riscurile legate de o sarcina tarzie nu trebuie ignorate, insa studiul cercetatorilor germani arata ca acest lucru are si efecte benefice asupra copilului.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.