Studiu: Copiii mai mari si adolescentii pot transmite Covid-19 si altor membri din familie

Copiii si adolescentii cu varste cuprinse intre 10 si 19 ani pot transmite Covid-19 altor membri din familie la fel ca persoanele adulte, conform unui nou studiu realizat in Coreea de Sud si publicat in jurnalul stiintific Emerging Infectious Diseases al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, citat de Xinhua.

O echipa de cercetatori de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud a studiat inregistrari medicale privind 59.073 de contacte ale unui numar de 5.706 de pacienti diagnosticati cu boala COVID-19, identificati in aceasta tara in perioada 20 ianuarie – 27 martie, relateaza si Agerpres.

Din 10.592 de contacte in randul acelorasi familii, 11,8% au fost diagnosticate cu boala COVID-19, iar ratele de contagiere au fost mai mari in cazul persoanelor de contact ale copiilor decat ale adultilor, potrivit studiului.
Din 48.481 de contacte care nu faceau parte din aceleasi gospodarii, 1,9% au fost diagnosticate cu boala COVID-19.

De asemenea, cercetatorii au descoperit cea mai ridicata rata de transmitere in familiile copiilor de varsta scolara, iar cea mai redusa rata de contagiere a fost identificata in cazul contactelor din cadrul acelorasi gospodarii ale copiilor cu varste intre 0 si 9 ani.

Etichete: transmitere coronavirus, copii si adolescenti infectati cu covid-19,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.