Studiu: Copiii care au parinti fumatori pot dezvolta boli grave ale plamanilor la maturitate


Potrivit unui studiu publicat de Jurnalul American de Medicina Preventiva, nefumatorii ajunsi la varsta adulta au o sansa mai mare sa dezvolte afectiuni grave ale plamanilor daca au crescut cu parinti fumatori, relateaza BBC.

Oamenii de stiinta precizeaza ca fumatul pasiv in copilarie „adauga sapte morti la fiecare 100.000 de adulti nefumatori in fiecare an”.

Studiul a fost efectuat de American Cancer Society pe 70.900 de adulti nefumatori, atata barbati cat si femei. Astfel, cercetatorii sugereaza ca cea mai buna modalitate de a proteja copiii este ca adultii sa renunte la fumat sau cel putin de a nu fuma deloc in preajma copiilor.

Expunerea la fumul de tigara mai mult de 10 ore pe saptamana creste riscul de moarte cauzata de afectiuni ale inimii cu 27%, riscul infarctului cu 23% si de dezvoltarea unei boli cronice a plamanilor cu 42% in comparatie cu cei care locuiesc cu nefumatori, mai precizeaza sursa citata.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.