Studiu: Comotia cerebrala tripleaza riscul de suicid

boli-neurologicePotrivit unui studiu canadian publicat in „Journal de l’association médicale canadienne”, comotia cerebrala este legata de triplarea riscului de suicid la adulti, comparativ cu restul populatiei.

Cercetatorii au decoperit ca riscul este si mai mare in cazul in care trauma are loc la sfarsit de saptamana.

Deocamdata, oamenii de stiinta nu au putut explica acest fenomen, iar numarul barbatilor care se sinucid este de doua ori mai mare decat cel al femeilor.

Aceste rezultate, preluate si de AFP, sustin studiile anterioare potrivit carora astfel de traume cerebrale pot provoca modificari fiziologice durabile, invizibile la examinarea prin scanare.

S-a constatat, de altfel, ca acestea ar implica tulburari ale nivelului de serotonina.

„Avand in vedere disparitia rapida a simptomelor dupa trauma (amețeli, dureri de cap …), medicii au tendinta de a subestima efectele nocive ale comotiilor cerebrale si importanta lor in istoricul medical al pacientului”, a subliniat dr. Donald Redelmeier, cercetator la Institutul de evaluari clinice stiințifice din Toronto, citat si de Agerpres.

AFP mai noteaza si ca sinuciderea este una dintre cauzele principale ale deceselor din Canada si Statele Unite ale Americii.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.