Studiu: Celulele din nas, cauza probabila de intrare a coronavirusului in organism

Doua tipuri de celule din cavitatea nazala au fost identificate drept cele mai probabile puncte de intrare a coronavirusului in corpul uman, a concluzionat o echipa internationala de cercetatori, citata de Press Association.

Potrivit specialistilor, identificarea acestor celule ar putea explica rata mare de transmitere a acestui virus, relateaza si Agerpres.

Conform unor studii anterioare, esantioanele prelevate cu ajutorul tampoanelor speciale din nasul pacientilor cu COVID-19, simptomatici sau asimptomatici, prezentau concentratii virale mai mari in comparatie cu cele prelevate din gat, de exemplu.

„Am descoperit ca proteina receptor ACE2 si proteaza TMPRSS2 care pot activa intrarea SARS-CoV-2 sunt exprimate in celule din diferite organe, inclusiv celule de pe mucoasa interioara a nasului. Am dezvaluit apoi ca celulele ce secreta mucus si celulele ciliate din nas prezentau cele mai ridicate niveluri ale ambelor proteine virale de COVID-19 dintre toate celulele din caile respiratorii. Acest lucru face ca aceste celule sa fie cea mai probabila cale initiala de infectie pentru acest virus”, a declarat Dr. Waradon Sungnak, autor principal al studiului, de la Wellcome Sanger Institute, potrivit surselor citate.

Concluziile acestei cercetari ar putea avea implicatii majore, in viitor, pentru tratamentul si prevenirea bolii.

Etichete: cale intrare coronavirus in organism, protejare nas masca de protectie, modalitati infectare covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.