Studiu: Bebelusii nascuti prematur devin adulti cu probleme de comportament si comunicare

Copiii cu hernie diafragmatica congenitala pot fi salvatiBebelusii cu o greutate mai mica de 1,5 kg sau nascuti inainte de opt luni de sarcina, pot deveni mai introvertiti.

Site-ul fr.canoe.ca informeaza despre un studiu publicat in revista „Archives of Disease in Childhood” care arata ca bebelusii care s-au nascut prematur au sanse mai mari sa devina adulti cu probleme de comunicare sociala.

Alte studii realizate in trecut au aratat bebelusii cu greutate mica la nastere sau nascuti prematur inainte de 32 de saptamani de sarcina, au un risc mai mare de a avea un coeficient de inteligenta mai mic sau de a dezvolta simptome de autism.

Pana acum, insa, nimeni nu a luat in calcul si modul de dezvoltare a personalitatii acestor copii la varsta adulta.

„Rezultatele arata ca acei copii nascuti cu o greutate mai mica de 1,5 kg sau inainte de luna a 8-a de sarcina au un risc mai mare de a fi adulti cu personalitate sociala discreta, usor nelinistiti, mai putin susceptibili de a-si asuma riscuri, mai rigizi si cu o mai slaba comunicare”, au declarat cercetatorii departamentului de psihologie al Universitatii Warwick din Coventry, Marea Britanie.

Si, oamenii de stiinta au descoperit ca aceste persoane au fost mai putin inclinate sa consume alcool, sa fumeze sau sa ia droguri.

Pe parcursul acesti cercetaori s-au urmarit 200 de adulti in varsta de 26 de ani care au fost nascuti prematur sau au avut greutate mica la nastere.

Esantionul de cercetare a fost comparat cu un alt grup de control de 197 de persoane nascute la termen si cu greutate normala.

Toti au facut parte dintr-un studiu efectuat Germania, care a urmarit copii nascuti intre ianuarie 1985 si martie 1986.

Oamenii de stiinta cred ca personalitatea si comportamentul pot fi rezultatul modificarilor functiei cerebrale din cauza nasterii premature.

Modificarile sunt situate in mare parte in cortexul frontal orbital care este regiunea implicata in reglementarea sociala si a cognitiei.

„Acest lucru poate fi explicat si prin faptul ca de multe ori parintii copiilor prematuri sunt foarte implicati si foarte protectori cu ei. De aici si capacitatea scazuta a celor mici sa isi asume riscuri. Un studiu retrospectiv publicat in decembrie 2011 in revista ‘Developmental Disabilities Research Reviews’ a sugerat ca un control parental strict si restrictiv ar putea provoca schimbari in trasaturile de personalitate ale copiilor, cum ar fi cresterea nevrozelor”, mai sustin autorii studiului condus profesorul Dieter Wolke, citati de fr.canoe.ca.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.