Studiu: Alimentatia mai putin restrictiva inainte de nastere poate scurta travaliul

Femeile pot consuma in timpul travaliului si altceva decat bucatelele de gheata si apa recomandate pana relativ recent, fara a risca astfel sa se confrunte cu complicatii.
Potrivit revizuirii recente a unui studiu mai vechi, specialistii au precizat ca femeile gravide pot consuma in timpul travaliului si altceva decat bucatelele de gheata si apa recomandate pana relativ recent, asta fara a se ajunge la complicatii.

In plus, s-a constatat ca gravidelor carora li s-a permis sa manance inainte de nastere au avut un travaliu relativ mai scurt decat cele care a caror alimentatie a fost restrictionata in aceasta perioada la consumul de bucatele de gheata si apa, relateaza Reuters.

Preocuparea pentru aceasta tema exista inca din anii ’40 cand un studiu a atras atentia asupra faptului ca femeile aflate in travaliu care mancau in aceasta perioada delicata riscau sa expulzeze continutul stomacului si sa se inece in timpul anesteziei generale, noteaza in jurnalul „Obstetrics and Gynecology” din aceasta luna autorul principal al lucrarii, dr. Vincenzo Berghella, si colegii sai din cadrul Universitatii Thomas Jefferson University din Philadelphia, Statele Unite.

Utilizarea anesteziei generale este mult mai rar folosita in prezent, insa normele recomanda in continuare gravidelor pe cale sa nasca sa nu consume hrana solida.

Pentru studiul recent, oamenii de stiinta au compilat date de la mai multe cercetari efectuate in mediu controlat, randomizat, ce au comparat conditiile de desfasurare a travaliului si a urmarilor acestuia in cazul femeilor carora li s-a permis sa consume numai bucatele de gheata si apa si ale celor care au avut voie sa manance si sa bea putin mai mult, de la miere si sirop de curmale pana la alimente solide obisnuite, scrie si Agerpres.

Oamenii de stiinta au analizat zece astfel de cercetari la care au participat in total 3.982 de femei aflate in travaliu si care au nascut un singur copil, numai pe cale naturala, nu prin operatie de cezariana.

Femeile care aveau cele mai putin restrictive diete au manifestat si cel mai mic risc de complicatii, inclusiv de voma sau de inec in timpul anesteziei generale.

De asemenea, ele au avut un travaliu relativ mai scurt — cu 16 minute, in medie — in comparatie cu cele a caror alimentatie era restrictionata.

„Daca suntem bine hidratati si avem (o cantitate — n.r.) adecvata de carbohidrati in organism, muschii nostri functioneaza mai bine”, a precizat Berghella, in conditiile in care uterul este alcatuit in cea mai mare parte din muschi, mai relataza sursele mentionate.

Descoperirea oamenilor de stiinta subliniaza concluziile unui alt studiu efectuat anterior de aceeasi echipa, potrivit caruia femeile care primesc in travaliu mai multe lichide decat in mod normal nasc mai repede.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.