Studiu: Albinele ar putea, in viitor, sa ajute la depistarea unor boli

albineCu senzori de circa 100 de ori mai sensibili decat cei ai omului, albinele ar putea fi folosite, in viitor, pentru detectarea unor boli.

Site-ul 7sur7.be relateaza despre un studiu aflat inca in derulare, initiat de o cercetatoare portugheza, Susanna Soares.

In cadrul acestei cercetari, ea pregateste albine pentru a putea recunoaste mirosul specific legat de compusii chimici ai unor boli precum diabetul, tuberculoza sau cancerul pulmonar, al pielii si al pancreasului.

Conform acesteia, albinele se pregatesc in doar cateva zeci de minute, dupa ce sunt puse in contact cu mirosul specific.

Apoi li se administreaza o solutie de apa si zahar, astfel incat sa asocieze mirosul cu recompensa alimentara.

Acest studiu a fost demarat in urma cu mai bine de un an de zile.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.