Studiu: Adolescentii care incep cursurile la scoala prea devreme risca anxietate sau depresie

Adolescentii care incep cursurile la scoala inainte de 08.30 sunt mai expusi riscului de a dezvolta probleme mentale din cauza unei calitati scazute a somnului, informeaza pourquoidocteur.fr.

Un studiu efectuat la universitatea din Rochester (SUA) sugereaza de fapt ca adolescentii care incep cursurule la scoala inainte de 08.30 prezinta mai multe riscuri de a dezvolta simptome de anxietate sau chiar depresie, relateaza si Agerpres.

Cercetatorii, care au publicat rezultatele studiului lor in numarul din octombrie al revistei Sleep Health, afirma ca ora de inceput a zilei este foarte importanta pentru sanatatea mentala a adolescentilor si ca acestia nu ar trebui sa inceapa cursurile la scoala inainte de 08.30.

„Studiul nostru este primul care se intereseaza in mod real de modul in care ora de inceput a scolii afecteaza calitatea somnului, chiar si atunci cand adolescentii fac tot ce trebuie pentru a dormi bine”, a explicat Jack Peltz, psihiatru in cadrul universitatii din Rochester si autor principal al studiului, potrivit surselor mentionate.

Oamenii de stiinta au observat ca diferentele sunt clare intre elevii care incep cursurile la scoala inainte de 08.30 si cei care merg la cursuri dupa aceasta ora, iar acest lucru se produce independent de alti factori.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.