Studentii medicinisti organizeaza campania „Doneaza sange! Fii erou!”


Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB) organizeaza, in perioada 23-27 aprilie, in incinta Palatului Facultatii de Medicina si in cea a Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, campania „Doneaza sange! Fii erou!”.

„Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB), in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, desfasoara, in perioada 23-27 aprilie 2018, in intervalul orar 8.30-13.30, o noua editie a acestei campanii. Pentru o coordonare facila a procesului de donare, in editia de primavara a acestui an, vor fi puse la dispozitie doua centre de recoltare: Palatul Facultatii de Medicina (bd. Eroii Sanitari, nr. 8) si Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti (str. Dr. Constantin Caracas, nr. 2)”, se precizeaza intr-un comunicat al SSMB transmis presei.

De asemenea, cu sprijinul personalului de la Centrul de Transfuzie Sanguina, se incearca spulberarea mitului potrivit caruia donarea de sange dauneaza organismului.

Potrivit sursei mentionate, potrivit statisticilor, in Romania doar 1,7% din populatie doneaza sange, in contextul in care in fiecare zi la nivel national este nevoie de minimum 1.000 de litri de sange iar 450 ml de sange donat ar putea salva trei vieti.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.