Strangeri de fonduri pentru mamografii si teste Babes-Papanicolau gratuite

gala arta pentru viataGala caritabila “Arta pentru viata”, dedicata strangerii de fonduri pentru efectuarea de mamografii si teste Babes-Papanicolau gratuite femeilor din mediul rural, organizata de Fundatia Renasterea si gazduita de ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti, Martin Fergus Harris, a adunat aproximativ 74.200 de euro.

Gala “Arta pentru viata – British Rose Garden Party”a gazduit licitatii pentru lucrari de arta, accesorii, bijuterii donate de artisti si designeri. De asemenea, in cadrul galei companiile private au putut face donatii pentru a sustine programele de screening pentru cancerul mamar si de col uterin, iar organizatorii au avut ocazia inca o data sa sublinieze faptul ca depistat precoce, cancerul poate fi vindecat.

In 2013 gala “Arta pentru viata” s-a aflat la cea de-a opta editie si a reunit nume importante din scena publica nationala si internationala: ambasadorii Republicii Chile, ai Egiptului, ai Israelului, precum si persoane publice din Romania. ”Participand la “British Rose Garden Party”, prietenii Fundatiei Renasterea au contribuit la sustinerea programului social unic in Romania, ce ofera mamografii si teste Babes-Papanicolau gratuite femeilor din zone rurale – Unitatile Mobile de Diagnostic pentru San si Col Uterin. Multumim ambasadorului Marii Britanii, Martin Fergus Harris, pentru ca a acceptat sa gazduiasca acest important eveniment caritabil si tuturor artistilor si designerilor care s-au alaturat cauzei noastre donand creatiile lor, ajutand astfel mii de femei sa isi pastreze sanatatea”’, a declarat Mihaela Geoana, presedintele Fundatiei Renasterea.

Cu ocazia acestui eveniment caritabil in fiecare an s-au strans in jur de 700.000 de euro pentru continuarea campaniilor de informare si screening al cancerului de col uterin si al cancerului mamar. De asemenea, tot din aceste sume au fost achizitionate Unitatile Mobile de Diagnostic pentru San si Col Uterin, care ofera investigatii gratuite femeilor din mediul rural. La patru ani de la debutul acestui program datele arata ca 16.400 de femei din 34 de localitati ale Romaniei au beneficiat de 8.386 de mamografii si de 14.720 de teste Babes-Papanicolau gratuite

Retine! Testul Babes-Papanicolau (PAP) arata celulele anormale atipice de la nivelul colului uterin, metaplazii sau displazii care sunt faze preliminare ale cancerului. Este un test care daca este efectuat anual iti poate salva viata.

Etichete: test babes papanicolau, testul babes papanicolau

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.