Stoc minimal la farmaciile care mai au masti de protectie

Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) transmite ca, in momentul de fata, farmaciile dispun de un stoc minimal pentru cererile curente de masti de protectie, fara posibilitatea de a suplimenta, ca urmare a lipsei de stoc la nivel de producatori.

„Datele din piata releva ca productia si livrarea de masti de protectie sunt prioritare pentru Republica Chineza. De asemenea, aceste masti sunt un produs realizat preponderent in China, care, din cauza raspandirii masive a virusului, nu mai poate onora productia. In ceea ce priveste costumele de protectie, farmaciile nu comercializeaza astfel de produse. Distribuitorii nu comercializeaza masti de fata si nici costume de protectie”, scrie intr-un comunicat de presa al ADRFR.

In comunicat se mai precizeaza ca membrii Asociatiei Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania au cautat furnizori suplimentari pentru a acoperi cererea fara precedent de masti de protectie, dar din pacate producatori specializati pe aceasta nisa nu au suplinitori. Astfel, la acest moment, nu se poate discuta despre o productie suplimentara.

Etichete: masti de protectie, masti gripa, masti coronavirus, masti chirurgicale, masti farmacie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.