Stiti sa preveniti conjunctivita?

Stiti sa preveniti conjunctivitaIn atentia medicilor si pacientilor in ceea ce priveste prevenirea conjunctivitei, exista o serie de reguli simple care trebuie respectate in vederea eliminarii riscului de imbolnavire cu conjunctivita. Stiti ce trebuie sa faceti pentru a nu va imbolnavi de conjunctivita?

In urma numarului mare de bolnavi cu conjunctivita, Ministerul Sanatatii recomanda ca populatia sa respecte regulile de baza pentru prevenirea acestei conjunctivitei.

Reguli principale de igiena pentru preventia conjunctivitei

  • Spalatul pe maini cu sapun cat mai des pentru a elimina riscul de infectii cu bacterii si virusuri la nivelul ochilor.
  • Curatarea atenta a lentilelor de contact pentru eliminarea riscului de infestare cu bacterii inainte si dupa folosire.
  • Evitarea contactului mainii in zonele infectate sau unde exista senzatie de corpi straini

Atentie la contactul cu apa

Locurile publice precum strandurile, piscinele, lacurile pot pune in pericol persoanele, putand fi surse de microorganisme infectioase, precum bacterii, paraziti, ciuperci.

Pericolul apare mai ales la nivelul ochilor, urechilor, pielii si a tubului digestiv.

Produsele cosmetic in exces-un pericol

In pericol de imbolnavire cu conjunctivita sunt si persoanele care folosesc produse cosmetice expirate sau care le folosesc in exces.

Sfatul medicului

Primul pas in depistarea infectiei cu conjunctivita este consultarea unui medic specialist. Pacientii trebuie sa evite sa se trateze singuri cu medicamente.

In cazul unei familii in care unul dintre membri are conjunctivita, se recomanda sa se evite folosirea acelorasi asternuturi sau prosoape. In acest caz, riscul de imbolnavire cu conjunctivita este mult mai ridicat.

Sursa: Comunicate Medicale

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.