Stiti ce riscati daca adormiti cu telefonul sub perna?

Electro-hipersensibilitatea este, dupa experti, una dintre bolile secolului nostru. Efectele electromagnetice pe care le are simpla utilizare a unui telefon mobil pot fi devastatoare pentru corpul uman. Stiti ce poate sa vi se intampla de la o simpla conversatie telefonica?

Semnalul de alarma pentru medicii de familie si pentru pacientii lor este tras de urmatoarele simptome: crize hipertensive, migrene, activitati cardiace, sufocare. Profesorul Magda Havas de la Universitatea Trent University Peterborough avertizeaza asupra prezentei si altor simptome precum probleme de memorie sau de concentrare, anxietate sau dureri in diferite parti ale corpului.

 

Care este cauza principala?

Aparitia acestor simptome vine odata cu distrugerea celulelor rosii din sange de catre radiatiile telefonului mobil. Nina Rubtona, cercetator principal la Institutul de Medicina a Muncii din Moscova, de pe langa Academia de Stiinte a Rusiei, declara ca, in urma unor studii “Interfon”realizate in 13 tari ale Uniunii Europene,  s-a ajuns la concluzia ca undele emanate de telefoanele mobile cresc de doua ori riscul aparitiei unor tumori ale sistemului nervos central (“gliom”).

Care este solutia?

In cazul pacientilor cu o hipersensibilitate electromagnetica se recomanda ca mijloc de protectie “cusca lui Faraday”, o incapere special amenajata care ne protejeaza de efectul undelor electrice si electromagnetice din exterior sau impotriva unui aparat care polueaza aerul. Solutia de a ne proteja de undele electromagnetice este valabila doar in interiorul locuintelor. In exterior, la serviciu, pe strada, vom ramane expusi la pericolul aparitiei a acestor tumori ale sistemului nervos central.

Ce masura drastica propun autoritatile?

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) recomanda interzicerea in scoli si gradinite a dispozitivele Wi-Fi, telefoane mobile sau telefoane fara fir DECT.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.