Stimulete financiare pentru bucurestenii care fac copii

Stimulent financiar in valoare de 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut, conform unui proiect de hotarare, adoptat joi in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Banii vor fi acordati atat pentru copiii nascuti in maternitatile de stat, cat si in cele private din Capitala. Primaul general a precizat ca, dupa ce in spatiul public au aparut informatii despre acest proiect de hotarare, autoritatile locale au primit mai multe telefoane din partea unor familii care nu si-au declarat pana in prezent copiii.

„Cred ca, practic, vom pune capat prin acest stimulent financiar acelui fenomen al ‘copiilor invizibili’, care se nasc, traiesc, cresc in familii, dar nu au certificat de nastere, la 14 ani nu au o carte de identitate, nu pot fi vaccinati, nu pot sa fie inscrisi la scoala”, a spus Gabriela Firea, conform Agerpres.

Sumele vor fi acordate de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

Pentru obtinerea stimulentului, trebuie ca macar unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau resedinta pe raza municipiului Bucuresti, iar nasterea copilului sa fi fost inregistrata intr-o maternitate din cadrul unitatilor sanitare cu paturi de la nivelul Capitalei.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.