Statii de monitorizare performante pentru nou-nascuti, la Cluj

BEBELUS-MUZICASectia de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Cluj-Napoca a fost dotata cu zece statii ultraperformante pentru monitorizarea functiile vitale ale bebelusilor.

Aparatele, care au fost primate drept donatie, sunt conectate la o statie centrala.
 In cazul unei probleme se porneste imediat alarma, astfel incat specialistii pot interveni in cateva secunde.

Cu ajutorul senzorilor montati pe corpul nou-nascutilor, aparatele monitorizeaza functii precum ritmul cardiac, temperatura sau respiratia.

Aceste donatii sunt mai mult decat binevenite, pentru ca aici, pe Sectia de Neonatologie din Cluj se trateaza cele mai dificile cazuri din regiune. In plus, sectia functioneaza cu doar 40% din personalul necesar.

Aceste aparate care au costat 50.000 de euro s-au putut cumpara datorita donatiilor facute de mai multi oameni de afaceri din Cluj-Napoca.

Se estimeaza ca anual, de aceste statii de monitorizare vor beneficia peste 400 de nou-nascuti.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.