Stati mult timp pe scaun la birou?

pozitia-la-birouPersoanele care stau mult timp pe scaun la birou sau in fata televizorului risca o serie de afectiuni grave. Specialistii avertizeaza ca, in afara durerilor de spate, ale afectiunile coloanei, acestia risca boli de inima, hipertensiune sau varice. Studiile arata ca persoanele care se uita mai mult de 7 ore la televizor pe zi au un risc cu 61% mai mare de a muri din cauza unei afectiuni provocate de inactivitate decat cei care se uita mai putin de o ora pe zi.

Ce recomanda medicii?

In cazul in care serviciul va impune sa stati o zi intreaga pe un scaun de birou, trebuie sa luati in calcul pozitia recomandata pe scaun.

Medicii recomanda sa mentineti spatele drept, sa nu il inclinati catre inainte, sa aveti umerii relaxati, iar mainile sprijinite inainte. In acelasi timp, se recomanda sa va sprijiniti partea inferioara a spatelui de spatarul scaunului si sa aveti ambele picioare pe podea.

Nu se recomanda pozitia picior peste picior.

Ce exercitii fizice puteti face acasa sau chiar la birou?

Pentru punerea muschilor in miscare se recomanda sa stati pe un taburete fara spatar sau pe o minge ergonomica. In tot acest timp, se recomanda sa stati cu picioarele pe podea, in fata, in acest fel ele suportand o patrime din greutate.

Un al doilea exercitiu implica flexiunea unui genunchi cu care trebuie sa va sprijiniti pe podea macar trei minute pe zi pentru fiecare picior.

In pauze scurte la serviciu sau in timpul reclamelor de la televizor (daca obisnuiti sa petreceti mult timp in fata televizorului) se recomanda o plimbare scurta, chiar si printre birouri sau in casa.

Se recomanda, de asemenea, exercitii scurte in care sa alternati statul pe scaun si cel in picioare, la fiecare jumatate de ora.
Exercitiile yoga de relaxare pot sa va ajute in urma unei zile obositoare de stat la birou in fata computerului.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.