Statele UE ar putea favoriza testarile in locul carantinei pentru calatori

Comisia Europeana doreste ca testarea sa fie o alternativa preferata carantinei in cazul calatorilor si a insarcinat experti in sanatate sa dezvolte protocoale in acest sens, potrivit publicatiei The Telegraph.

Se urmareste, de asemenea, recunoasterea reciproca a testelor Covid-19 de catre statele membre, ceea ce ar permite oamenilor de afaceri care calatoresc sau turistilor sa reduca sau sa evite respectarea unei perioade de carantina prin prezentarea unui certificat medical indicand un rezultat negativ al testului pentru COVID-19, noteaza si Agerpres.

Saptamana trecuta, statele membre ale UE au convenit asupra unui sistem comun pentru a se ghida cu privire la testarea pentru COVID-19.

Se doreste coordonarea actiunii statelor membre, pentru ca, in prezent, regimurile nationale multiple din intreaga Europa produc confuzie. Totul in scopul redarii posibilitatii circulatiei libere a cetatenilor europeni.

Etichete: calatorie pandemie covid-19, test covid ue, carantina izolare state ue

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.