Starea primului pacient cu coronavirus din Romania este una buna

Starea barbatului din judetul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) si aflat in carantina la Institutul Matei Bals din Bucuresti este buna, in continuare acesta nu prezinta simptome caracteristice infectarii cu respectivul virus, transmite Grupul de Comunicare Strategica, vineri, intr-un comunicat de presa.

Barbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical si izolat total fata de restul pacientilor din unitatea medicala.

In acest moment, 182 persoane se afla in carantina, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu, potrivit sursei citate.

Primul caz din Romania confirmat de infectare cu coronavirusul Covid-19 este un barbat dintr-o localitate din judetul Gorj, care a intrat in legatura cu cetateanul italian din Rimini venit in zona in perioada 18-22 februarie

De asemenea, conform informatiilor comunicate de catre autoritatile locale Ambasadei Romaniei la Tokyo, sapte din cei noua cetateni romani, membri ai echipajului navei croaziera Diamond Princess, au fost debarcati si transferati intr-o facilitate speciala in localitatea Wako, prefectura Saitama, in apropierea orasului Tokyo. Starea lor de sanatate este buna. Acestia au fost testati pentru infectia cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca masura de preventie suplimentara, acestia vor fi supusi unei noi perioade de carantina de 14 zile.

Doi cetateni romani au ramas pe nava, ca parte a echipajului esential necesar pentru mentenanta vasului. Starea lor de sanatate este buna.

Cu privire la cei doi cetateni romani infectati cu COVID-19 si spitalizati in Japonia, MAE precizeaza ca starea lor de sanatate este in continuare buna.

In ceea ce priveste situatia celor sase cetateni romani care au revenit in Romania in data de 22 februarie 2020, acestia sunt in carantina, monitorizati in permanenta, iar starea lor de sanatate este buna.

Etichete: coronavirus, covid-19, roman coronavirus, coronavirus romania, romani vas diamond coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.