Stare psiho-emotionala mai buna dupa remodelarea corporala

obez2 Anual, in lume, sunt realizate peste 600.000 de interventii de chirurgie bariatrica, iar numarul acestui tip de procedure este in continua crestere, spun reprezentantii  Federatiei Internationale pentru Chirurgia Obezitatii si Tulburarilor Metabolice.

Chirurgia bariatrica reprezinta solutia pentru o viata normala si sanatoasa a numeroaselor persoane afectate de obezitate morbida.

Pe de alta parte, in ciuda faptului ca procedurile de chirurgie bariatrica reduc greutatea persoanei, imbunatatind semnificativ calitatea vietii, acestea nu pot rezolva problema excesului de piele rezultat in urma pierderii masive in greutate.

Dupa orice scadere masiva in greutate, fie in urma procedurilor de chirurgie bariatrica, fie dupa o dieta indelungata sau ca urmare a practicarii unui program intens de exercitii fizice, tesuturile subcutanate isi pierd din elasticitate si produc aspectul de piele lasata, care atarna.

Pe langa faptul ca excesul de piele atrage nemultumirea persoanei fata de propria infatisare, acesta poate ingreuna activitatile zilnice, chiar si mersul pe jos, practicarea exercitiilor fizice, poate reduce mobilitatea si creste riscul de infectii si micoze la nivelul pielii.

Toate aceste probleme pot fi remediate printr-o serie de interventii din sfera chirurgiei estetice, dintre care: lipectomiile, abdominoplastia, liftingul coapselor, al feselor, liftingul sanilor si al bratelor.

„Excesul de piele, dupa pierderea masiva in greutate, nu constituie doar o problema estetica, ci si functionala – ingreuneaza viata de zi cu zi a pacientului. Daca nu este indepartata, pielea in exces rezultata in urma chirurgiei bariatrice va umbri bucuria persoanei de a reveni la o greutate sanatoasa, avand un impact extrem de grav asupra psihicului persoanei respective. Prin urmare, este de inteles de ce foarte multi pacienti aflati in aceasta situatie apeleaza la procedurile de reconturare corporala, care implica indepartarea excesului de piele si a grasimii inestetice ramase in anumite zone, imbunatatind forma si tonusul tesuturilor tegumentare si oferind un aspect placut al corpului”, a declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar in chirurgie estetica, conform unui comunicat de presa.

Remodelarea corporala duce la cresterea calitatii vietii pacientului

Potrivit specialistilor in domeniu, reconturarea corporala, dupa pierderea masiva in greutate, imbunatateste considerabil starea psiho-emotionala a individului, avand un impact pozitiv si asupra formei fizice, pacientul se simte mai usor, poate efectua activitati fara niciun disconfort.

In plus, in acest fel este evitata aparitia de micoze, eczeme sau iritatii aparute la frecare in pliurile cutanate, leziuni care sunt atat dureroase, cat si pruriginoase.

Astfel, per total, se poate spune ca reconturarea corporala duce la o crestere importanta a calitatii vietii pacientului.

„Majoritatea persoanelor care si-au redus greutatea semnificativ (cu pana la 30-40% din greutatea initiala sau chiar mai mult) sunt persoane care au reusit cu mari eforturi sa-si schimbe radical stilul de viata. Tocmai din acest motiv este extrem de important pentru ei sa se simta bine in pielea lor si sa fie multumiti de aspectul propriu. Astfel, reconturarea corporala, prin care pot scapa cu totul de vechea lor imagine, reprezinta o prioritate pentru ei”, a mai precizat dr. Cristian Nitescu.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.