Standarde anticoruptie la Spitalul Judetean de Urgenta din Focsani

Spitalul Judetean de Urgenta ‘Sf. Pantelimon’ din Focsani va implementa standarde anticoruptie, dupa modelul altor spitale din tara, pentru a creste eficienta, calitatea si corectitudinea actului medical, potrivit reprezentatilor unitatii sanitare.

„Spitalul Judetean Focsani este prima unitate sanitara din judet si printre primele din tara care implementeaza standardul international Sistemul ISO 37001/2016 de management anti-mita si Serviciul audit de certificare, recertificare si supraveghere ISO 9001/2015, pentru a creste eficienta, calitatea si corectitudinea actului medical desfasurat in unitatea sanitara. Acest standard urmareste impunerea in spital a unei culturi anti-mita si implementarea unor controalele adecvate in acest sens, care vor creste sansa de a detecta mita si de a reduce incidenta acesteia”, a declarat Alina Cosma, purtatorul de cuvant al spitalului judetean, citata de Agerpres.

Sistemul, care ar putea fi implementat incepand de la finele lunii martie, va analiza fiecare vulnerabilitate in parte si va veni cu solutiile adecvate.

„Am facut achizitia pe SEAP si speram ca pana la finele acestei luni sa semnam contractul, pentru a putea trece la implementarea propriu-zisa. Lucram cu aceeasi firma care a implementat aceste standarde in toate spitalele din tara. Va fi analizata fiecare vulnerabilitate in parte, o discutam si vedem cum putem constientiza salariatul ca nu trebuie sa treaca de limita salariului sau de limita sarcinilor de serviciu. E un inceput bun si cred ca vom corecta multe lucruri de aici incolo prin acest proiect”, a declarat si managerul spitalului, Constantin Mandrila, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, implementarea standardelor anticoruptie presupune, printre altele, identificarea, analiza si evaluarea riscurilor de coruptie, minimizarea riscurilor de mita, proceduri de raportare, monitorizare si semnalare a preocuparilor incorecte, investigare, audituri, masuri de imbunatatire si actiuni corective, cursuri de pregatire pentru personal, evaluari periodice privind riscul de luare si dare de mita, verificarea antecedentelor referitor la partenerii contractuali, la personal sau la proiecte.

Etichete: anticoruptie, spitalul judetean focsani,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.