Sportul ii face pe copiii cu tulburari hiperkinetice mai atenti la scoala

sport-rezultate-scolareCopiii au nevoie de miscare nu doar pentru sanatatea lor fizica si psihica, dar si pentru sporirea capacitatii de concentrare la scoala.

Aceasta concluzie la care au ajuns medicii este valabila pentru orice copil, dar este imperios necesara de aplicat mai ales pentru micutii care sufera de tulburari hiperkinetice cu deficit de atentie.

Aceasta categorie a facut obiectului unui studiu al oamenilor de stiinta americani, de la doua universitati prestigioase.

Acei copii care prezentau tulburari hiperkinetice cu deficit de atentie au reusit intr-o masura mai mare sa se concentreze mai bine la cursuri dupa ce in prealabil au facut sport timp de 30 de minute.

Si, s-a constatat ca pana si dupa ore, acasa, copii erau mult mai linistiti.

Pentru acest studiu, oamenii de stiinta au observat in jur de 200 de copii de scoala primara pe o perioada de 12 saptamani, precizeaza Agentia Deutsche Presse, informatie preluata si de Agerpres.

Copiii cu tulburari hiperkinetice se diferentiaza de alti copii  prin 3 mari caracteristici:

• dificultatile de concentrare si de atentie

• prin comportamentul impulsiv

• prin agitatia psiho-motorie accentuata

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.